Best practices voor de implementatie van persistent identifiers

Stappenplan en best practice beschrijvingen

Het project persistent identifiers van het Netwerk Digitaal Erfgoed ontwikkelde een stappenplan voor de implementatie van persistent identifiers (PID’s). Ook verzamel(d)en we aan de hand van een sjabloon best practice beschrijvingen van organisaties die PID’s hebben geïmplementeerd.
Het stappenplan laat zien aan welke stappen je als erfgoedinstelling moet denken als je PID’s wilt implementeren. Via de best practice beschrijvingen stimuleren we het delen van praktijkervaringen m.b.t. het implementeren van PID’s. Dit verlaagt leercurves.

Uniformiteit

Qua vorm en inhoud sluiten de best practice beschrijvingen zoveel mogelijk aan op het stappenplan. Deze uniformiteit zorgt ervoor dat het stappenplan en de best practice beschrijvingen onderlinge samenhang vertonen en vergelijkbaar zijn.
Op deze pagina stellen we het stappenplan, de best practice beschrijvingen en het sjabloon beschikbaar. Je kunt zo een goede indruk kunt krijgen van hoe andere organisaties PID’s implementeerden, en zelf bijdragen door je ervaringen te delen.

Stappenplan

Best practice beschrijvingen

Overige praktijkervaringen